GUSTA BUCATE AUTENTICE DIN MARAMURES
DESCOPERA MARAMURESUL
Mancare
Miere
Horinca
GUSTA BUCATE AUTENTICE DIN MARAMURES
Mancarea
Cine viziteaza o casă de moroșeni sigur nu pleacă cu stomacul gol.
Musafirii nostri sunt întampinați cu o masă copioasă traditională cu preparate din gospodăria proprie.
Pâine făcută în cuptor , plăcintele cu brânză, marar si ceapă, pancovele (gogoși), sarmale cu coaste și cârnați, tocana(mamaliga) cu jumari si slănina, de altfel, tobă, brânza, ceapă, urdă platouri traditionale.
Pe lângă acestea nu lipsesc ciorbele, supele tradițonale, deserturi excepționale.
Micul dejun este unul copios pregătit pe platouri din lemn cu bucate din gospodărie.
Unitatea noastră oferă atât cazare cât și mâncare traditionala pentru musafirii cazati la noi, in restaurantul nostru cu aproximativ 50 de locuri.
Mierea
Pe lângă aceste preparatele traditionale servite la micul dejun mai avem si mierea de salcâm si polifloră stoarsă de la albinele noastre cu un gust natural, sucul de mere făcut din merele din grădină.
Horinca
De asemenea pe masa morosanului nu lipsește vestita horinca care acesta obisuniește să o bea înainte de mancare si după.
Horinca are culoare si mirosul natural din poamele sale, pusă în sticlă cu diferite sculpturi din lemn, afânata de asemenea gutuiata dulce o bautura pentru doamne si domnisoare.
Oricine ajunge in Maramures poate descoperi traiul autentic, mancarea cu un gust specific zonei si mai ales sa fie impresionati de peisajele si muntii care le aduce linistea in sufletele lor.
La adapostul văilor umbroase si la poalele munților vrednice ale Maramuresului, arta de a fauri obiectele traditionale le gasim pe satele si in ogradele moroșenilor, pornind de la cănile si blidele din lut aflate în vârful unor copaci (sărcineri) avand si ele tradițile sale, de la cerga de pe pat si cămeșa cu stanul si zadile de sarbătoare,lingura de lemn, porțile cu sculpture traditionale sunt o exprimare a frumosului si spiritualitățiile din sufletul moroșanului
Ne aflăm in țara lemnului, unde sculptura si bisericile din lemn predomina in fiecare sat. Dovezile vii ale lemnului se pot gasi pe Mara, Valea Izei, Valea Cosaului in aceste zone satele va dezvaluie frumusetea traditiei.
Va oferim plimbari cu căruța pe timpul verii si plimbari cu sania pe timpul iernii.
Atunci când își termina munca, maramureșenii sarbatoresc cu tot sufletul. Își pleaca cu mic cu mare capul pentru rugaciune, dar se bucura si de horă si de joc si de locurile unde s-au născut.
Pentru a simți adevarata traditie a Maramuresului trebuie sa vizitati si în timpul sărbătorilor de iarna si de vară, cand obiceiurile si oamenii se unesc intr-un dans care contureaza Maramureșul